AHMAD SABRI: OUTSTANDING YET HUMBLE

Sunday, 1 January 2023

01.01.2023: I am 48 today...

Praise be to Allah
For all the blessings
For all the barakah
For all the bounties
For my beloved family
For my friends and companions
For also my foes and my competitors
For all the struggles and challenges
For all the bitter sweets

Cerita 01.01.2023

0630 buka hadiah selepas SOLAT SUBUH (Musk Mood Perfume)

0900 🛵 ke Nat Pokok Getah

1000 Breakfast di Nasi Padang Pauh. Dua orang RM31...🤦🏻 Mahai Yakmat. Tapi tidak mengapa. Kan hari ni birthday dan #mybetterhalf yang bayar 🫣... Sokong IKS sama.

1110 Balik hantar barang

1140 🛵 ke Jitra. Singgah Mr. DIY Jitra beli glove. Takut tangan hitam. Tapi lebih khuatir heat stroke atau skin cancer sebab terdedah kepada cahaya terik matahari.
Tujuan ke Jitra adalah nak surprise Mak Ngah dan Family...
Surprise sungguh la bila Mak Ngah tiada di rumah. Kedah kerja hari Ahad 01.01 🤭. Surprise-lah sangat.
Namun sangat bersyukur sebab dapat kenal balik family sebelah #bidadariku.

1300 Aman Central. Panas dan haus sebab 🛵. Kami buat keputusan singgah Starbucks. Asian Dolce Frappucino + Iced Cappucino Zero Sugar + ragu beef pie with cheese. RM48. Mahai jigak. Tak kisah sangat sebab Celebrate Birthday dan padan dengan brand. Ambik hang...
Kemudian teman #bidadariku shopping.
SOLAT ZOHOR jangan lupa.

1500 🛵 Balik. Singgah CHJ Taman Gangsa sembang-sembang skuter ADV 150, Vario 160 dan NMax 155. Memang sembang sahaja dengan salesman tu. Kami tidak akan duakan Honda Beat 105 Pink kami. Tak sembang kuat pun. Risau jugak cik pink kecik hati. 🫠
Dalam perjalanan balik, ada 🚛 potong 🚌 oncoming traffic. Inches from impact dengan kami. 🤲🏻 Allah pelihara. Syukur.
Singgah Jitra beli air 'kelapa pandan lemon' ikat tepi. Luar biasa sedapnya 😋

1615 Sampai Arau.

1650 Kenduri jiran no 57 selepas SOLAT ASAR.

1800 Ambil peluang golek-golek

End of a perfect day...
I am 48 today!

#mogaAllahrahmati
#mayAllaheaseeverything

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home