AHMAD SABRI: OUTSTANDING YET HUMBLE

Monday, 23 January 2023

HCNY 2023 TO ALL MY CHINESE FRIENDS

#familyQTime

#LocalTravel

#rondalokal

#CNY2023

#Rabbit

#Local Travel


Alhamdulillah, cuti panjang. Masa untuk refleksi, masa untuk rileks, masa untuk refresh bagi menghadapi masa-masa yang mendatang.

Rancangnya nak seberang sempadan antarabangsa, namun, kekangan surat kebenaran ke luar negara, maka kami #rondalokal

Penang tak sibuk. Jalan lengang. Tiada kesesakan di Lebuhraya, jambatan mahupun di bandar Georgetown!

#mayAllahease

















Friday, 13 January 2023

[11-13012023] DTP DI PD

 

#DTP
#09Educators
#09CPO

11-13 Januari 2023
Pembuka Tahun 2023 dengan outstaion ke Port Dickson.
Biasalah apabila datang dari Perlis, perjalanan perlu bertolak satu hari lebih awal. Kadang-kadang perlu pulang kep Perlis satu hari lebih lewat. Namun, demi negara kami relakan. Demi negara kami enjoy.

#mayAllaheaseeverything

10012023: Perjalanan & Check-in SSTP PD






11012023: 3-Feet & Dinner






12012023: 3-Feet, Auditorium Blok E (YBM & Jejak Kasih xAbi)










13012023: last day of 3-Feet, Balik













Friday, 6 January 2023

[06012023] PICMEET

Hari ni sharing bersama Pegawai PIC Jabatan Pendidikan Negeri Perlis.

1. #09CPO
2. Seven Habits of Highly Effective People (Covey)
3. Strategi Latihan PIC 2023 (Tiada Siaran Ulangan Untuk Siri Satu)

#interdependent
#independent
#dependent

#09Educators
=====
Salam
PERJUMPAAN SEMUA PERSON IN CHARGE (PIC) PEGAWAI DG JPN PERLIS.

TARIKH: 6 JAN 2023 
HARI: JUMAAT
TEMPAT: DEWAN SMK DERMA
MASA: 8.20 PAGI

AURCARA:
8.20 Pendaftaran QR code
8.30 Taklimat Pengarah
9.00 Taklimat TP SPB PIC Task Force SPM
9.15 Taklimat TP SPS PIC Task Force Sekolah Amanah
9.30 Taklimat TP P Skim Latihan PIC.
9.45 Taklimat TP SPMu Program Kemenjadian Holistik Pelajar. Sekolah dan Asrama Bitara.
10.00 Program Tamat.

Kehadiran Wajib kecuali dgn kebenaran TP dan KPP sektor.

# mohon sarapan dahulu kerana tidak disediakan.
=====

Thursday, 5 January 2023

[05012023] Jubli Perak dalam Perkhidmatan Awam

#ilovemyjob
#25andgoingstrong
#jubliperak

Alhamdulillah!

Hari ini genap 25 tahun dalam perkhidmatan awam.

Amat elok, amat molek apabila hari ini juga saya sempat hadiri majlis Amanat YAB Menteri Besar Perlis bersama penjawat awam negeri Perlis 2023 https://fb.watch/hRUsyOqCC_/?mibextid=RUbZ1f
Moga Allah permudahkan 🤲🏻

Sunday, 1 January 2023

01.01.2023: I am 48 today...

Praise be to Allah
For all the blessings
For all the barakah
For all the bounties
For my beloved family
For my friends and companions
For also my foes and my competitors
For all the struggles and challenges
For all the bitter sweets

Cerita 01.01.2023

0630 buka hadiah selepas SOLAT SUBUH (Musk Mood Perfume)

0900 🛵 ke Nat Pokok Getah

1000 Breakfast di Nasi Padang Pauh. Dua orang RM31...🤦🏻 Mahai Yakmat. Tapi tidak mengapa. Kan hari ni birthday dan #mybetterhalf yang bayar 🫣... Sokong IKS sama.

1110 Balik hantar barang

1140 🛵 ke Jitra. Singgah Mr. DIY Jitra beli glove. Takut tangan hitam. Tapi lebih khuatir heat stroke atau skin cancer sebab terdedah kepada cahaya terik matahari.
Tujuan ke Jitra adalah nak surprise Mak Ngah dan Family...
Surprise sungguh la bila Mak Ngah tiada di rumah. Kedah kerja hari Ahad 01.01 🤭. Surprise-lah sangat.
Namun sangat bersyukur sebab dapat kenal balik family sebelah #bidadariku.

1300 Aman Central. Panas dan haus sebab 🛵. Kami buat keputusan singgah Starbucks. Asian Dolce Frappucino + Iced Cappucino Zero Sugar + ragu beef pie with cheese. RM48. Mahai jigak. Tak kisah sangat sebab Celebrate Birthday dan padan dengan brand. Ambik hang...
Kemudian teman #bidadariku shopping.
SOLAT ZOHOR jangan lupa.

1500 🛵 Balik. Singgah CHJ Taman Gangsa sembang-sembang skuter ADV 150, Vario 160 dan NMax 155. Memang sembang sahaja dengan salesman tu. Kami tidak akan duakan Honda Beat 105 Pink kami. Tak sembang kuat pun. Risau jugak cik pink kecik hati. 🫠
Dalam perjalanan balik, ada 🚛 potong 🚌 oncoming traffic. Inches from impact dengan kami. 🤲🏻 Allah pelihara. Syukur.
Singgah Jitra beli air 'kelapa pandan lemon' ikat tepi. Luar biasa sedapnya 😋

1615 Sampai Arau.

1650 Kenduri jiran no 57 selepas SOLAT ASAR.

1800 Ambil peluang golek-golek

End of a perfect day...
I am 48 today!

#mogaAllahrahmati
#mayAllaheaseeverything

Labels: